Aktiviteter och utflykter på Koh Lipe

Koh Lipes storlark gör att det finns ett beränsat med trevligt utbud av aktiviteter och utflykter på ön. På den här sidan har vi gjort en lista på några av de populäraste aktiviteterna och utflykterna med bland annat utflykt till Koh Adang och den vackra utsikten över Karma Beach från Mounatain Resort.

Dagstur Till Koh Adang

En trevlig utflykt från Koh Lipe är att besöka grannön Koh Adang. Koh Adang är näst intill helt oexploaterad men en fantastisk natur. Ön har bland annat ett vattenfall samt en trevlig utkiksplats som man inte får missa när man besöker ön. På öns södra del finns även ett nationalparkskontor som även kallas Ranger Station som bemannas av anställda i nationalparken.

Besöka Karma Beach

Karma Beach sitter ihop med sunrise Beach och ligger på Koh Lipes nordöstra udde. Tack vare vågorna har stranden formats till en liten halvö som passar utmärkt att sol och bad vid. Tar man sig upp till den närliggande Mountain Resort får man dessutom en fantastisk utsikt över Karma Beach, något som blivit lite av ett i kännetecken för Koh Lipe.

Utflykt till Koh Tarutao

Koh Tarutao är huvudön i nationalparken med samma namn som också Koh Lipe är en del av. Ön är en populär utfykt från Koh Lipe och erbjuder en fantastisk natur. Det finns bland annat en vacker utkiksplats och en spännande grotta på ön. På öns nordvästra sida ligger nationalparkens huvudkontor och här finns det även möjlighet att bo i bungalows på stranden.

Prova på Att Snorkla

Koh Lipe har ett av Thailands klaraste vatten och en hel del koraller utanför stränderna. Detta gör att många passar på att snorkla under sin semester på ön. Koh Lipe har ett flertal dykfirmor där man kan hyra utrustning för att snorkla. Dykfirmorna erbjuder även snorklingsutflykter till öarna som omger Koh Lipe.

Gå På Thaimassage

Något man inte får missa under sin semester i Thailand är att gå på massage. Koh Lipe har ett flertal olika alternativ för den som vill slappna av en stund innan middagen. Allt från enlka bäddar direkt på stranden till resorter med massage och spa.