Sunset Beach

Restauranger, utflykter och hotell vid Sunset Beach

På norra delen av Koh Lipe ligger den lilla stranden Sunset Beach som endast har ett fåtal hotell och restauranger. Stranden har fått sitt namn på grund av de vackra solnedgångarna som utspelar sig här. Även om man väljer att inte bo vid Sunset Beach så rekommenderas det verkligen att besöka någon av strandens restauranger vid solnedgången för att njuta av den vackra utsikten.

Intill Sunset Beach ligger ett mindre korallrev som är en populär snorklingsplats på ön och det rekommenderas att snorkla under högvattnet.

Sunset Beach på Koh Lipe

Aktiviteter och utflykter

Förutom att besöka Sunset Beach vid solnedgången och snorkla vid de vackra korallerna intill stranden har stranden inte mycket mer att erbjuda utan precis som de andra stränderna så är det populärt att göra utflykter till närliggande öar eller boka in sig på en massage. De flesta som väljer att bo vid Sunset Beach gör det just för att slappna av och njuta av den lugna atmosfären.

Nattliv och shopping

Sunset Beach har inget nattliv eller shopping utan det finns vid Wakling Street som går mellan Pattaya Beach till Sunrise Beach.

Hotell vid Sunset Beach

Det ligger endast fyra hotell vid Sunset Beach vilket gör att atmosfären vid stranden är lugn och avslappnad. För att försäkra sig om att man får den standarden på boendet man vill ha bör man boka sitt boende i god tid. Tack vare Koh Lipes storlek gör att man har gångavstånd från Sunset Beach till Pattaya Beach och Sunrise Beach. Dessutom erbjuder flera hotell taxitjänster för den som föredrar att åka tuk tuk.

Ta sig hit

Det vanligaste är att man landar med båten vid Pattaya Beach från fastlandet, sedan kan man antigen ta en promenad på runt 15 minuter via Walking Street eller ta en tuk tuk för att komma fram på ett snabbare och smidigare sätt.

Mer om Pattaya Beach

Strand längd 300 meter
Sandkvalitet:
Vattenkvalitet:
Snorkling:
Restauranger: Ja, 3 st
Shopping Nej
Hotell Ja, 3 st
Nattliv: Nej