Sunrise Beach

Restauranger, utflykter och hotell vid Sunrise Beach

Sunrise Beach ligger på Koh Lipes östra sida och erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär, något som genomsyrar hela Koh Lipe. Ovanför Sunrise Beach ligger en liten by med en tillhörande skola där barnen på ön går i skolan. Byn knyter även samma Sunrise Beach med Walkning Street som kantas av mysiga butiker och restauranger. Med tanke på Koh Lipes storlek går det att promenera dit man ska och det är sällan man behöver ta en tuk tuk.

Sunrise Beach på Koh Lipe

Aktiviteter och utflykter

Aktiviteterna på Koh Lipe kretsar mycket kring snorkling och dykning men faktum är att det finns ett flertal andra aktiviteter som bland annat att gå spa och lära sig laga thailändsk mat. Dessutom finns en viewpoint vid Mountain Resort som ger en fantastisk utsikt över Karma Beach, en utsikt som har blivit väl förknippat med Koh Lipe och något som rekommenderas. Utöver detta omges Koh Lipe av en vacker skärgård och grannöarna Koh Rwai och Koh Adang är populära dagsutflykter.

Nattliv och shopping på Koh Lipe

Sunrise Beach har ingen direkt shopping eller nattliv utan det mesta på Koh Lipe är centrerat kring Walking Street där man både hittar trevliga barer, restauranger och butiker.

Hotell vid Sunrise Beach

Trots att Sunrise Beach är den längsta stranden på Koh Lipe finns det endast ett tiotal hotell vid stranden vilket gör att många blir fullbokade under högsäsongen. Hotellen ligger ganska utspridda och oavsett vart man väljer att bo på stranden så har man gott om utrymme på stranden och slipper trängas med andra turister. Väljer man den södra delen av Sunrise Beach har man närmare till Walking Street och Pattaya Beach medan om man väljer den norra så har man närmare till Karma Beach.

Ta sig hit

Ibland kan man ta speed boat från fastlandet direkt till sunrise Beach men oftast landar man vid Pattaya Beach vilket gör att man får ta en kortare promenad på 10-15 minuter via Walkning Street. Det finns även ett begränsat utbud av tuk tuks på ön som man kan använda sig av.

Mer om Pattaya Beach

Strand längd 1400 meter
Sandkvalitet:
Vattenkvalitet:
Snorkling:
Restauranger: Ja, 5+ st
Shopping: Nej
Hotell: Ja, 5+ st
Nattliv: Nej