Pattaya Beach

Restauranger, utflykter och hotell vid Pattaya Beach

Pattaya Beach ligger på den södra delen av Koh Lipe och är den mest utvecklade och turistanpassade stranden med ett flertal restauranger och trevlig hotell. Det är också hit man kommer när man anländer till Koh Lipe från fastlandet eller närliggande öar. Detta gör att det ligger ett flertal långtailbåtar förtöjda längst stranden. Långtailbåtarna används för att hämta turister från färjorna som lägger till vid en flytbrygga en bit ut i vattnet.

Pattaya beach

Aktiviteter och sevärdheter

Koh Lipe har ett litet med trevligt utbud av aktiviteter och det mesta kretsar kring dykning och snorkling vid ön. Samtidigt finns ett flertal trevliga öar som omger Koh Lipe och som passar utmärkt som en dagsutflykt. De två vanligaste är Koh Rwai och koh Adang som går att nå med långtailbåt. Men även Koh Tarutao ch Langkawi är populära utflykter där den senare ligger i Malaysia vilket gör att många väljer att stanna ett par dagar på ön.

Nattliv och shopping vid Pattaya Beach

Nattlivet på Koh Lipe är centrerat till gågatan på ön som kallas Walking Street, här hittar man mysiga restauranger och trevliga barer som ibland erbjuder liveuppträdanden. Gågatan börjar på mitten av Pattaya Beach och sträcker sig bort mot Sunrise Beach och Sunset Beach.

Shoppingen på Koh Lipe består av enklare butiker som säljer badkläder, souvenirer och andra semesterrelaterade saker. Är man ute efter shopping så bör man sikta på Phuket eller allra helst Bangkok som erbjuder shopping i världsklass.

Hotell vid Pattaya Beach

Vid Pattaya Beach finns ett tiotal hotell av varierande prisklasser och standarder. För att försäkra sig om att få det hotellet man vill ha rekommenderas det att boka sitt boende i god tid. Annars är risken att hotellet är fullbokat om man väljer att vänta och boka hotellet på plats. Detta gäller främst under högsäsongen mellan december och januari.

Ta sig hit

Det vanligaste sättet att ta sig till Koh Lipe är med färja antingen från Pak Bara Pier på fastlandet eller via färja från Koh Lanta. Väl framme på Koh Lipe landar man vid Pattaya Beach vilket gör att man har gångavstånd till sitt hotell vid stranden.

Mer om Pattaya Beach

Strand längd 900 meter
Sandkvalitet:
Vattenkvalitet:
Snorkling:
Restauranger: Ja, 5+ st
Shopping Ja
Hotell Ja, 5+ st
Nattliv: Ja